Web Analytics Made Easy - Statcounter

محبوب‌ترین سلبریتی‌ها در ایران در حدود ۴ میلیون فالوور بیشتر ندارند، اما آمار بازدید سریال بازی تاج و تخت از مرز ۲۷ میلیون بار تماشا و دانلود عبور کرده و در روز اول ۹۰۰ هزار بار دانلود شده است.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - «حسن روحانی» رئیس جمهور در مواجه با حجم وسیع و اثرگذار رسانه‌های منتقدش پس از پیروزی در انتخابات ۱۳۹۲، در پیشبرد اهداف سیاسی – فرهنگی خود با مشکلات فراوانی روبرو بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام اظهارات و کنش‌های سیاسی رئیس جمهور پس از پیروزی، توسط رسانه‌های منتقد رصد و تحلیل می‌شد. از سوی دیگر «گفتمان اعتدال» در کشاکش اختلاف رقبای «روحانی»، تنها با سیصد و پنجاه هزار برنده انتخابات شد و همین مسئله دغدغه رئیس دولت بود تا در دور بعدی انتخابات در سال ۱۳۹۶، گفتمان اعتدال را توسعه دهد و می‌دانیم، توسعه گفتمانی نیاز به رسانه‌ مرجع دارد. رئیس جمهور، (به زعم خودشان) در تنگنای رسانه‌ای بزرگی گرفتار بود و بارها از، صدا و سیما گلایه کرده بود که رسانه ملی همراه و حامی دولت نیست. حسن روحانی بر خلاف محمود احمدی نژاد فضای رسانه‌ای برایش اهمیت فراوانی داشت. آنچه «محمود احمدی‌نژاد» را برای همیشه از فضای سیاسی کشور حذف کرد، تاثیر فضای رسانه‌ای بود و بی توجهی رئیس دولت دهم به فضای رسانه‌ای. دولت با دو مشکل اساسی مواجه بود، نمی‌توانست فضای مجازی را مهار کند و رسانه مرجع (صدا و سیما) با او همراه نبود.

در سال نخست استقرار دولت یازدهم، فضای مجازی مثل امروز توسعه یافته نبود و اغلب کسانی که از طریق رایانه‌های شخصی و حتی موبایل وارد فضای مجازی می‌شدند، عمدتا اخبار و صفحات مجازی را دنبال می‌کردند و همانطور اشاره شد رسانه‌های منتقد «حسن روحانی» تسلط خاصی در این فضا داشتند. تیم مشاوران رسانه‌ای رئیس جمهور، محدودیت‌های رسانه‌های منتقد را در تولید محتوا بشدت درک می‌کرد و می‌دانست که رسانه‌های منتقد به صورت قدرتمندانه فضای تحلیلی – خبری را در فضای مجازی تسخیر کرده‌اند و فضای مجازی کاملا تحت تاثیر فضای سیاسی کشور است.مجموعه رسانه‌های فضای مجازی، بیشتر جنبه خبری داشتند و مشاوران رسانه‌ای دولت اعتقاد داشته و دارند، تنها روش مواجه با این فضای ساخته شده، توسعه ساختاری و تولید محتوایی مدیایی فراتر از نگاه رسمی حاکم در رسانه مرجع ملی است. با این استنباط اولین استراتژی مشاوران روحانی تبدیل فضای سیاست زده حاکم در فضای مجازی پس از سال ۱۳۸۸ به فضای سلبرتی و سرگرمی بود.

وقتی روحانی سخن از «رفع حصر» به زبان می‌آورد عده‌ای برداشت سیاسی از این عبارت می‌کردند اما مشاوران رسانه‌ای روحانی لبخند می‌زدند و به شوخی عنوان می‌کردند منظور از این عبارت شکستن حصرهای مجازی(به زعم خودشان) در فضای اینترنت است. غافل از اینکه این برداشت صرفا یک شوخی نبود. دولت روحانی برای کمرنگ کردن اثر رسانه‌های مکتوب منتقد، با توسعه کیفیت دسترسی به فضای مجازی در ابعاد مختلف از جمله افزایش سرعت اینترنت و میزان دسترسی تلفن‌های همراه ، زمینه توسعه رسانه‌های سرگرمی‌ساز و تولید کنندگان برنامه‌های هنری - اجتماعی را در اشکال مختلفی فراهم کرد. رسانه‌های سرگرمی سازی محتوای برنامه‌هایشان مبتنی بر خطوط قرمز و مدیای رسمی صدا و سیما نبود.

اگر به صورت کارشناسی دولت یازدهم را ارزیابی کنیم به این نتیجه خواهیم رسید «دولت دیجیتال حسن روحانی» (نقل قول اسحاق جهانگیری در مناظره‌های انتخابات) پیروز انتخابات بود. اگر محمد خاتمی در سال ۱۳۷۶ با پشتوانه شعار توسعه آزادی‌های اجتماعی پیروز انتخابات شد، حسن روحانی با عملگرایی بدون شعار، با توسعه نرم آزادی‌های نامحدود، در فضای مجازی توانست رئیس دولت دوازدهم شود. از طرفی استارت آپ‌های فعال از نحوه همکاری دولت رضایت داشتند و از سوی دیگر دولت رضایت عمومی را به سمت خودش معطوف کرده بود.

اگر آنارشیسم اجتماعی پنهان جامعه ایرانی را درک کنیم درخواهیم یافت طبقه متوسط شهری از مدیاهای رسمی فراری اند و شهروندی که در سال ۱۳۹۶ زندگی می‌کند به دلیل شتاب و سرعت زندگی شهری، حاضر نیست در انتخاب مدیا به استفاده از مدیای رسمی تن دهد. طبقه متوسط شهری علاقه‌مند نیست برای برنامه‌ای مثل خندوانه وقت خود را صرف تماشای تلویزیون کند. اغلب کسانی که این برنامه را دنبال می‌کنند گزیده برنامه خندوانه را از کانال‌های تلگرامی یا به صورت کامل از پرتال تلویبیون دنبال می‌کند. یعنی شهروندی که به موبایل پیشرو معمولی مجهز باشد، ترجیح می دهد برنامه خندوانه را در بامدادان، حین مراجعه به محل کارش تماشا کند تا اینکه وقت خود را صرف تماشای تلویزیون در پایان روز کند. نحوه برخورد شهروندان با شبکه‌های ماهواره‌ای دقیقا مشابه با برخورد با شبکه‌های داخلی است.

در سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ کاربران فضای مجازی از حجم اینترنت بسیار کمتری استفاده می‌کردند و همانطور که اشاره شد، عمده سرگرمی مخاطبان فضای مجازی محدود به حضور در شبکه‌های اجتماعی بود و دسترسی به برنامه‌های سرگرم کننده اینترنتی برایشان دشوار بود. شبکه‌های ماهواره‌هایی از خلأ موجود بشدت بهره ‌بردند و برای خود مخاطبی دست و پا کردند. اما در شرایط کنونی طبقه متوسط جامعه شهری ترجیح می دهد برنامه‌های شبکه‌های ماهوارهای را از طریق فضا مجازی دنبال کند، این مسئله موجب حق انتخاب بیشتر مخاطب می شود.

بدین ترتیب مجازی کاملا جای شبکه های ماهواره ای را گرفته است و حتی بسیاری از مردم شبکه‌های ماهواره‌ای را از طریق اپلیکیشن وVOD (رسانه‌های تعاملی) دنبال می‌کنند. این شیوه استفاده برای مردم بسیار راحت‌تر است چرا که سبک زندگی پر شتاب شهری به مردم اجازه نمی‌دهد که راس یک ساعت مقرر برنامه دلخواهشان را دنبال کنند.

اگر قرار باشد که شبکه‌های اینترنتی به صورت کامل جایگزین شبکه‌های تلویزیون رسمی و غیر رسمی شود و مردم از تولیدات VOD های رایج استفاده کنند، نیاز به خدمات و بیشتری از سوی مخابرات دارند. هنوز از پیروزی حسن روحانی در انتخابات زمان زیادی نگذشته است که وزیر ارتباطات در جریان رویداد گیم تهران (TGC) خبر از حذف حجم فروشی و ارائه ترافیک نامحدود به کاربران می دهد. محمود واعظی اظهار داشت: تصمیم برای توقف فروش اینترنت به صورت حجمی، برای اینترنت ثابت ADSL و TD-LTE در نظر گرفته شده است تا کاربران بتوانند با پرداخت مبلغ ثابت به صورت قرارداد ماهانه یا سالانه، به هر میزان که بخواهند از اینترنت استفاده کنند. نکته جالب این است که ایشان تاکید می‌کنند این رویکرد در حال حاضر توسط اپراتورهای موبایل اجرایی شده و به عنوان مثال می توان با پرداخت حق اشتراک ماهیانه، محتوای ویدیویی را به هر مقدار از سایت های خاص تماشا کرد.

وزیر ارتباطات می گوید با توجه به جدی شدن بحث استفاده از سایت‌های ویدیویی و تولید محتوای چند رسانه‌ای در کشور، اینترنت حجمی دیگر کاربردی نیست. به همین دلیل وزارت ارتباطات، در پی تغییر سیاست فروش اینترنت است و کمیته ویژه‌ای برای تدوین دستورالعمل توقف فروش حجمی اینترنت ثابت در سازمان تنظیم مقررات تشکیل شده. واعظی تصریح کرد این تصمیم در راستای افزایش استفاده نامحدود حجم اینترنت از شبکه ملی اطلاعات صورت گرفته و دستورالعمل فوق، مرداد ماه به کمیسیون تنظیم مقررات ارائه می شود تا مردم بتوانند از سایت های داخلی با سرعت و کیفیت مناسب استفاده نمایند.در واقع دولت با عرضه خدمات اینترنتی به صورت نامحدود سعی می‌کند یک تغییر شگرف را ایجاد کند.

عبارت «دیوار کشی» و برداشتن «دیوار» در سخنان رئیس جمهور، اشاره به برداشتن مرزهایی است که امروز به صورت جغرافیایی در فضای مجازی وجود دارد. دولت از این روش اجرایی در فضای مجازی بشدت نتیجه گرفت و با استفاده از توسعه فضای مجازی، گفتمان اعتدال، روی انتخابات بعدی دارد حساب باز می‌کند. وزیر ارتباطات روی مسئله استفاده از ویدئو تاکید دارد و یکی از سیاست های تاکیدی وزرای ارشاد دولت دهم توسعه VOD یا همان رسانه های تعاملی است. چرا دولت دست به چنین اقدامی دارد می‌زند؟ چرا محدودیت‌های دسترسی به فایل‌های ویدئویی برداشته می شود؟

پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، دسترسی عمومی به فیلم‌های سینمایی فرنگی و سریال‌های شبکه‌های تلویزیونی مهم دنیا به شکل فزاینده‌ای افزایش یافت. از سوی دیگر سرویس پیام‌رسان تلگرام در سال ۱۳۹۳ به شکل گسترده ای فعال شد و بسیاری از کاربران فضای مجازی برنامه‌های خود را از طریق چنین شبکه‌هایی دریافت می‌کردند. از نیمه فعالیت دولت در سال ۱۳۹۴ مشخص بود که کانال‌های تلگرامی فیلتر نخواهند شد و هواداران دولت مواجه رسانه‌ای خود را با رسانه‌های منتقد به کارزار پیام رسان تلگرام کشاندند و اپوزیسون خارج نشین که سال‌ها فرصت حضور و عرض اندام رسانه‌ای را نداشت، در فضای تلگرام فاتح بزرگی شد.

یک پژوهش آماری محرمانه مشخص می‌کند رابطه کاربران ایرانی و استقبال از تولیدات خارجی چگونه است. در شرایطی که همچنان محدودیت‌های حجمی وجود دارد، زمان انتشار قسمت اول از فصل ششم سریال «بازی تاج و تخت» که تعارض عمیق با فرهنگ ایرانی دارد، توسط کاربران ایرانی با رایانه‌های‌ خانگی بیش از یک میلیون و دویست پنجاه هزار بار و توسط دستگاه‌های تلفن همراه بیش از ۹۰۰ هزار بار دانلود شده است. یعنی در نخستین روزی که فصل نخست این سریال در ایران منتشر شده، معادل جمعیت سینمارو ایرانی، این سریال دانلود شده است.

تصور کنید اگر ۲ میلیون نفر در ایران به سینما بروند و فیلمی مثل «نهنگ عنبر» را تماشا کنند فروش فیلم از مرز ۱۶ میلیارد خواهد گذشت. نکته مهمتر این است که این میزان بازدید در ایران فقط مختص روز اول انتشار این سریال است. طبیعی است که روز دوم شاید نه به اندازه روز اول، اما به اندازه روز دوم، بازدید گسترده‌ای از سریال وجود خواهد داشت. این میزان حجم و دانلود بسته‌های تصویری در هیچ کشوری اینچنین نیست.

مثلا نسخه جدید فیلم مومیایی با حضور تام کروز، از زمان اکران در آمریکا تا کنون بیش از ۷ میلیون بار فقط در کانال‌های تلگرامی دانلود شده است کما اینکه بسیاری از مردم صبر می کنند تا نسخه با کیفیت فیلم در وب سایت‌ها و کانال‌های تلگرامی آپلود شود و بعد فیلم مورد علاقه‌اشان را تماشا می‌کنند. یعنی اگر ۷ میلیون نفر به تماشای فیلم ویلایی‌ها بروند، فروش این فیلم از پنجاه میلیارد عبور خواهد کرد.

امروز آنقدر که مردم ایران «امیلی کلارک» بازیگر سریال بازی تاج و تخت را مردم می شناسند، و برایشان جذاب است سلبرتی‌های داخلی را نمی‌شناسند. محبوب‌ترین سلبریتی‌ها در ایران در حدود ۴ میلیون فالوور بیشتر ندارند، در حالیکه آمار تعداد بازدید، از سریال بازی تاج و تخت از مرز ۲۷ میلیون بار تماشا و دانلود عبور کرده است و این سریال بیش از ۹۰۰ هزار بار در روز اول انتشار توسط دستگاه‌های تلفن همراه دانلود شده است. وزیر ارتباطات با وعده خدمات دهی به صورت حجم نامحدود، در راستای سیاست‌های دولت بسیار هدفمندانه عمل می‌کند. یکی از سیاست‌های ‌کلان دولت «حسن روحانی» سرمایه‌گذاری روی سرگرمی‌سازی در فضای مجازی است تا فعالیت رسانه‌های سیاسی منتقدش در فضای مجازی تحت الشعاع فضای سرگرمی سازی قرار گیرد.

دولت حسن روحانی از این تاکید موکد در فضای مجازی چه هدفی را دنبال می‌کند؟

با فعال شدن شبکه‌های وسیع سرگرمی ساز اعم از تلویزیون‌های اینترنتی (iptv) و رسانه‌های تعاملی (vod) مرجعیت رسانه ملی و به صورت کلی شبکه‌های تلویزیون از میان خواهد رفت. در حالیکه دولت تیر اصلی را توسط وزیر ارتباطات به سوی هدف پرتاب کرده و تا چندی دیگر مردم با اینترنت حجمی خداحافظی خواهند کرد دولت برای مشغول نگاه داشتن اذهان سیاسی «طرح اداره و نظارت بر صدا و سیما» را به مجلس ارائه می‌کند.دولت حسن روحانی در چهار سال آینده به جای حمایت از مطبوعات عمده حمایت خود را متمرکز بر فضای مجازی خواهد کرد.

وقتی کاربران فضای مجازی، بتوانند بسته‌های سرگرمی ساز اعم از موسیقی،بازی، فیلم، سریال و برنامه‌های سلبریتی را به راحتی دریافت کنند، طبیعی است که برای اقشار مختلف با دسترسی آسان به فضای مجازی، رسانه ملی، رسانه مرجع آنان نخواهد بود. این میزان آزاد برای دسترسی به محتواهای مختلف، بخشی از سیاست خارجی دولت برای پیوستن به جامعه جهانی محسوب می‌شود. دولت یازدهم نشان داده به کدخدا و سیاست‌های کدخدا علاقه فراوانی دارد. توسعه نامحدود فضای مجازی در کشور به نوعی در راستای استراتژی فصل الخطاب کدخدا، یعنی همان دهکده جهانی است. با این تفاوت که راه‌یابی به دهکده جهانی سه دهه قبل مسیر نبود اما توسعه فضاهای اینترنتی زمینه پیوستن شهروندان عادی به دهکده جهانی را فراهم می‌آورد.

اگر دلسوزان فرهنگی انقلابی این گزارش را بخوانند و از غصه بمیرند، رواست! اتفاق شگرفی در فضای مجازی افتاده است و ضرورت ایجاب می‌کند، آتش به اختیاران ، فعالان انقلابی و دلسوزان فرهنگی کشور بدون فوت وقت سعی کنند با یک برنامه مدون وارد فعالیت در حوزه مجازی شوند. حضرت آیت الله خامنه‌ای بارها و بارها به عنوان تذکر فرموده‌اند" اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم، رئیس فضای مجازی کشور می‌شدم!"

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۷۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسرو غفوریان کیست؟ / عکس‌هایی که برای ژیلا صادقی داستان شد/ هنوز توماج صالحی ترند است/ هجمه جدید علیه کاظم صدیقی با نام لیلا

به گزارش «تابناک»؛ آنچنان که مورد اشاره قرار گرفت، در میان اخبار و حوادثی که در هفته گذشته در فضای مجازی مطرح شد، تعدادی از اخبار برای مدت چشمگیری در کانون توجهات قرار داشتند که در این بسته خبری به اهم آن‌ها اشاره می‌شود. با این توضیح، علاوه بر اشاره به اصل موضوع و یا خبر، تلاش می‌کنیم تا مقداری نیز در مورد چرایی ترند شدن و جزئیات آن توضیح دهیم.

برنامه امتحانات نهایی خردادماه

با نزدیک شدن به ایام امتحانات نهایی خردادماه دانش آموزان عبارت و واژه‌های مرتبط با ایام امتحانات به ویژه برنامه امتحانات مورد توجه کسر قابل توجهی از کاربران فضای مجازی قرار گرفته است که دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها و نیز جامعه دبیران را در بر می‌گیرد.

بنا بر جدول منتشره از سوی وزارت آموزش و پرورش، امتحانات از ۳۰ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا ۲۹ خرداد ادامه خواهد داشت.

توماج صالحی

در روز‌های گذشته همچنان نام توماج صالحی در کانون توجه کاربران در فضای مجازی قرار داشته است و بسیاری از کاربران پیگیر اخبار و تحولات مرتبط با او هستند.

توماج صالحی خواننده رپ و اعتراضی در ایران است. ترانه‌های رپ او بیشتر ابعاد سیاسی و اعتراضی دارد و بعضاً در متن ترانه هایش توهین‌هایی را علیه مسئولان ارشد نظام مطرح می‌کند.

 

صالحی در ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ به دلیل ترانه هایش بازداشت شد. او همچنین در ۸ آبان ۱۴۰۱ به دلیل انتشار فیلم‌های اعتراضی و تحریک جوانان به حضور در اعتراضات بار دیگر بازداشت شد. در همین باره، خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، به‌ نقل از سید محمد موسویان دادستان اصفهان، خبر بازداشت توماج صالحی را تأیید کرد و مدعی شد که او «در ایجاد اغتشاشات و دعوت و تشویق به اغتشاش و آشوب‌های اخیر در استان اصفهان و در شهرستان شاهین‌شهر نقش کلیدی داشته است.»

پنجم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ خبر رسید که حکم بدوی محکومیت توماج صالحی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اصفهان صادر شده و همین سبب شد تا نام او در فضای مجازی مورد توجه کاربران قرار بگیرد و بسیاری تلاش کنند تا زمینه لغو صدور حکم اعدام برای او را فراهم کنند.

توضیح بیشتر اینکه دادگاه توماج صالحی را به اتهام افساد فی الارض به اعدام و مجازات‌ تکمیلی محکوم کرده است؛ هرچند این حکم بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است

خسرو غفوریان

خسرو غفوریان، نام و نام خانوادگی است که در یک هفته گذشته به شدت مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار داشت.

بسیاری از کاربران با تصور اینکه پدر مهران غفوریان بازیگر همان خسرو غفوریان عضو ساواک زمان پهلوی است هجمه‌ای را علیه مهران غفوریان به راه انداختند.

غافل از اینکه نام پدر مهران غفوریان و عضو ساواک تنها تشابه اسمی دارد و دو فرد متفاوت با این نام پیشتر در ایران با این نام زندگی می‌کرده اند.

عبدالرضا داوری یکی از فعالان فضای مجازی مدعی شده است که خسرو غفوریان پدر مهران غفوریان است.

همچنین از مهران غفوریان دست نوشته و تصویری وجود دارد که نشان می دهد او برای پدرش به نام خسرو غفوریان دلنوشته منتشر کرده و نیز بر سر مزار او حاضر شده است.

مهدی غفوریان، برادر مهران غفوریان در واکنش به انتشار ویدیویی یک عضو سابق ساواک به نام پدر آنها گفت: ایشان را نمی‌شناسم و پدر من نیست. پدر من ناخدا یکم کمیسر دریایی خسرو غفوریان بود.

  مسمومیت الکلی پزشکان شیراز

ماجرای تلخ مسمومیت الکلی چند پزشک در شیراز و مرگ و میر ناشی از آن در روز‌های گذشته به یکی از اخبار مهم فضای مجازی تبدیل شد.

تهیه و مصرف الکل غیر استاندارد که به لحاظ شرعی و بهداشتی به شدت مورد نکوهش قرار گرفته آن هم توسط چند پزشک سوالات فراوانی را در ذهن جامعه خلق کرده است.

 طی هفته گذشته در پی انتشار خبری مبنی بر برگزاری یک مهمانی خصوصی در شیراز با حضور مهمانان پزشک، اعلام شد ۲۹ نفر از افراد حاضر در مهمانی دچار مسمومیت الکلی و در بیمارستان بستری شدند.

اخبار منتشرشده از سوی رسانه‌های رسمی تا به امروز، حاکی از آن است که طی این اتفاق، چند تن از مهمانان دچار نارسایی کلیوی شده‌اند، یک پزشک زن فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

جدول لیگ برتر

با نزدیک شدن به روز‌های پایانی لیگ برتر، جدول لیگ برتر نیز به شدت مورد توجه قرار گرفته است.

رقابت نزدیک دو تیم پایتخت در کنار تیم سپاهان برای فتح جام سبب شده تا این جدول بیش از پیش در کانون توجهات قرار بگیرد.

پس از پایان هفته بیست و ششم استقلال در صدر قرار دارد و پرسپولیس نیز در رده بعدی قرار دارد. 

اعدام آرمان؛ قاتل غزاله

پس از مدت‌ها گذشت زمان از مرگ غزاله که توسط آرمان عبدالعالی به قتل رسید و نیز اعدام آرمان، با اکران عمومی فیلم بی بدن دوباره نام این دو جوان درگذشته در کانون توجهات قرار گرفته و بسیاری در پی خواندن سرگذشت تلخ این دو هستند.

رسیدگی به این پرونده از اسفند سال ۹۲ آغاز شد و خانواده دختر ۱۹ ساله‌ای به‌نام غزاله خبر ناپدید شدن دخترشان را اعلام کردند اما خیلی زود مشخص شد او آخرین بار به خانه دوستش که پسری ۱۸ ساله به‌نام آرمان بوده رفته است. با دستگیری آرمان، او پس از چند روز به قتل غزاله اعتراف کرد و بازداشت شد. اما مدتی بعد منکر قتل شد و گفت آن روز از غزاله خواستم برای صحبت و خداحافظی به خانه ما بیاید چون می‌خواست برای ادامه تحصیل به خارج از کشور برود.

آرمان گفت: چون او را دوست داشتم و نمی‌خواستم برود سر این موضوع با هم بحث کردیم اما او از پله‌ها پرت شد و سرش به لبه پله خورد، من هم ترسیدم و جسدش را در یک چمدان گذاشتم و در سطل زباله خیابان انداختم.

بعد از اعترافات آرمان تلاش برای پیداکردن جسد آغاز شد اما این جست‌وجوها راه به جایی نبرد و جسد دختر جوان هنوز هم پیدا نشده است. مدتی بعد آرمان اعترافات قبلی خود را پس گرفت و مدعی شد قتلی مرتکب نشده است. او گفت: غزاله به خانه ما آمده بود که موقع بازگشت در راه‌پله پایش لیز خورد و روی پله‌ها افتاد و جانش را از دست داد. من هم ترسیده بودم، او را بلند کردم و در یک چمدان گذاشتم و نزدیکی سطل زباله رها کردم. من غزاله را نکشتم.

انکارهای آرمان فایده‌ای برای او نداشت، با اینکه او در زمان قتل چند روز تا ۱۸سالگی زمان داشت و هنوز به ۱۸سالگی نرسیده بود، در دادگاه محاکمه و به قصاص محکوم شد. رأی صادرشده مورد تأیید دیوان عالی کشور قرار گرفت و پرونده برای اجرای حکم آماده شد.

مادر غزاله اعلام کرد در صورتی گذشت می‌کند که آرمان محل دفن جسد را بگوید.

با این وجود باز هم با توجه به مدارک جدید به‌دست‌آمده و قبول اعاده دادرسی، آرمان بار دیگر پای میز محاکمه رفت و این بار در شعبه ۵ مورد محاکمه قرار گرفت. او که حالا در مقطع فوق‌لیسانس در دانشگاه شهید مدرس در حال تحصیل است، یک بار دیگر اعلام کرد قتل کار او نیست و نمی‌داند جسد کجاست و ممکن است غزاله زنده باشد.

در نهایت قضات دادگاه کیفری استان تهران وارد شور شدند و آرمان را در قتل مجرم تشخیص دادند و او را برای بار دوم به قصاص محکوم کردند. رأی صادرشده یک بار دیگر در دیوان عالی کشور تأیید شد.

شایان ذکر است، بی‌بدن فیلمی عناصر جنایی ایرانی به کارگردانی مرتضی علیزاده، نویسندگی کاظم دانشی و تهیه‌کنندگی سید مصطفی احمدی محصول سال ۱۴۰۲ است. این فیلم نخستین‌بار در چهل و دومین جشنوارهٔ فیلم فجر به نمایش درآمد.

به گفته کارگردان، داستان فیلم برداشتی آزاد از چندین پروندهٔ قضایی واقعی است. شباهت‌های بسیار المان‌های فیلم با پرونده غزاله شکور باعث اعتراض خانواده شکور به این فیلم گردید، کارگردان فیلم ارتباط مستقیم اقتباس سینمایی خود با این پرونده را نپذیرفت.

بازی سپاهان و پرسپولیس

در جریان بازی تیم‌های پرسپولیس و سپاهان در لیگ برتر، فوتبال روی زشتی از خود به جامعه نشان داد و بانوان پرسپولیسی مورد اهانت هواداران سپاهانی قرار گرفتند.

در مقابل برخی هواداران زن پرسپولیسی نیز در مقابل از تعابیر زشت و زننده‌ای استفاده کردند که همین موضوغ سبب شد تا برای برخی موضوع ورود زنان در ورزشگاه‌ها دوباره به یک مسئله و مهم سوال تبدیل شود.

ظاهرا حواشی دیدارهای پرسپولیس و سپاهان تمامی ندارد و مدیران باشگاه پرسپولیس و سپاهان بعداز دور جدید بيانيه ها به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال احضار شدند.

  نیکا شاکرمی

چند روزی است که رسانه‌های معاند با محوریت بی بی سی با ارائه گزارش‌های اشتباه و ساختگی پیرامون مرگ مرحومه نیکا شاکرمی دوباره در تلاش هستند تا فضای مجازی و رسانه‌ای ایران را تحت تاثیر قرار داده و افکار عمومی جهان را بر علیه ایران بشورانند.

رسانه‌های معاندی که در برابر قتل و عام ده‌ها هزار کودک و نوجوان غزه که بسیاری از آن‌ها زن و دختر بودند سکوت کرده اند و از ترس رژیم صهیونیستی و اربابان خود سخنی نمی‌گویند، حالا از راه دور پرونده‌ای ساختگی برای مرحومه نیکا شاکرمی ساخته اند و ادعا‌هایی بی اساس را در خصوص او مطرح می‌کنند.

در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ خبر تلخی ناظر بر مرگ دختر نوجوانی به نام نیکا شاکرمی نیز در فضای مجازی منتشر و با حواشی فراوانی رو به رو شد. در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ رسانه‌های معاند به نام انتشار اسنادی جدید از این پرونده دوباره این نام و این پرونده را مورد توجه افکار عمومی در رسانه‌های ایران قرار دادند.

خیزش دانشجویان ضد صهیونیست

به دنبال حملات وحشیانه نظامیان رژیم صهیونیستی به زنان و کودکان بی گناه در نوار غزه و کشتار وحشیانه آنها، موجی از اعتراضات در نقاط مختلف جهان در اعتراض به این نسل کشی به ویژه در دانشگاه های کشورهای اروپایی و آمریکایی آغاز شد.

آوریل 2024 رسانه ها از برخورد وحشیانه پلیس آمریکا با دانشجویان و اساتید معترض در دانشگاه های این کشور که در اعتراض به این نسل کشی به خیابان ها آمده بودند، خبردادند و این اتفاق سبب سد تا این موضوع نیز در کانون توجه کاربران قرار بگیرد. 

 

لیلا صدیقی

در روز‌های گذشته در فضای مجازی نامی به نام لیلا صدیقی نیز مورد توجه قرار گرفت. این بار نیز رسانه‌های معاند میدان دار معرکه هستند و مدعی هستند که این فرد دختر حجه الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی است که خارج از کشور زندگی می‌کند.

هنوز هیچ رسانه و یا مرجع داخلی در این خصوص شفاف سازی لازم را انجام نداده است.

حجه الاسلام صدیقی مدتی پیش بابت ماجرای حوزه علمیه امام خمینی ره و باغ ازگل مورد توجه رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت.

ژیلا صادقی

ژیلا صادقی که سال هاست با حجاب کامل میهمان خانه‌های مردم از طریق قاب تلویزیون است، حالا با انتشار تصاویری از خود با پوشش نامناسب در فرودگاه خارج از کشور با حواشی فراوانی رو به رو شده است.

ژیلا صادقی نیارکی متولد ۲۲ شهریور ۱۳۵۲و مجری تلویزیونی و بازیگر ایرانی-آمریکایی است. او یک مجری پرحاشیه شناخته می‌شود.

دیگر خبرها

  • کلید درب‌های فضای مجاز‌ی باید اختیار خودمان باشد
  • رئیسی: دولت به رفاه مردم در فضای مجازی توجه دارد
  • کاهش آستانه تحمل و پرخاشگری در کودکان از آثار مخرب استفاده بی‌رویه از فضای مجازی است
  • الفاظ رکیک این معلم فضای مجازی را ترکاند؛ واقعاً جای تاسفه
  • از حاشیه بیمارستانی خواننده پاپ تا انتشار آلبوم آقای شاعر!
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • خسرو غفوریان کیست؟ / عکس‌هایی که برای ژیلا صادقی داستان شد/ هنوز توماج صالحی ترند است/ هجمه جدید علیه کاظم صدیقی با نام لیلا
  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد